top of page

Basis

Pris inkl. moms

Varighed

129 kr.

Videoer af 2 x 15 min.

Moduler

Minikursus 1 (M1) - Hvordan bygger og handler jeg en smart portefølje
Jeg gennemgår en professionel opbygning af en global investeringsportefølje. Vi kommer vidt omkring med både aktier og obligationer og ser hvordan vi let med ’Porteføljebyggeren’ kan inddrage vores egen holdning til risiko og bæredygtighed som så udmønter sig i en ny foreslået portefølje. I kurset indgår også kort hvordan handel kan foretages og evalueres enkelt.

Minikursus 2 (M2) - Hvordan kan jeg se mulige afkast, ÅOP og risici på min portefølje?
Jeg gennemgår 2 typer porteføljer. En aktiv og en passiv for at se effekten på afkast af ÅOP. Både på kort og langt sigt. Yderligere gennemgår jeg, hvilke afkast du skal bruge når du laver din egen portefølje. For der er som oftest forskel på egne holdninger og markedets holdninger. Hvordan kan det udnyttes? Bæredygtighed er helt centralt i alle M-kurser, og her vil jeg vise afkast- og risikobetydningen af at have bæredygtige aktier i porteføljen.

Underviser

Thomas Peter Clausen

Thomas Peter Clausen

Det er over 20 år siden, jeg startede min karriere som Fixed Income forvalter i A.P. Møller-Mærsk i 2000. Et par år senere blev jeg ansat i Asset Management industrien, som Fixed Income Manager i Alfred Berg A/S.

​Efter 7 år i forskellige porteføljeaktivklasser, fik jeg rollen som Chief Investment Officer (CIO) i BNP Paribas A/S. I 2014 genindtrådte jeg i den akademiske verden som adjunkt/lektor. I 2018 udgav jeg min første bog om aktiemarkeder og finansielle produkter. Et 1.000 siders værk på dansk om aktier, porteføljer, fonde og optioner,

I øjeblikket arbejder jeg på en international investeringsbog for Palgrave Macmillian, New York, mens jeg også offentliggør Working Papers om investeringsfonde og resultater.

bottom of page