top of page
Søg

BÆREDYGTIGE AKTIEINVESTERINGER - AKTIVE ELLER PASSIVE?

De sidste 3 år er antallet af "grønne" aktiefonde steget eksplosivt i Danmark. Alle banker med respekt for sig selv har således efterhånden fået en fin grøn kurv af disse fonde.

Interessen er så stor, at Jyske Bank i år har 'lukket' 6 "almindelige" aktiefonde og overført den samlede formue til een ny grøn fond. "Jyske Bæredygtige Aktier" med ialt ca. 8mia kr i formue til 1,6% p.a. i adm. omkostninger (1,8% i ÅOP)!!!


Det der er mere interessant er dog, at bankerne forklarer innovationen med den enorme forbrugerefterspørgsel. Et paradigmeskift i præferencer simpelthen.


Men, hvor det er den "grønne" profil der er den nye præference, er det bare ikke det kunden får. Kunden får nemlig den "aktive grønne" profil. Det er der desværre nok meget få forbrugere, der er klar over er årsagen til at ÅOP er ca.1,5%-2% og dermed måske 1/3 af det samlede mulige afkast.


*Ja, faktisk har en 'grøn indeksfond' ofte samme selskaber som en 'grøn aktivfond'. *

Hvis man skal være lidt markedsanalytisk, så har den "grønne" bølge reddet de aktive forvaltere efter i årevis at have været under massivt ÅOP pres.


**ANYWAY. **Pointen er, at ønsker man "bare" bæredygtige selskaber så giver det ikke rigtig mening at gøre det som aktiv fond. Samme eller andre grønne selskaber findes allerede på indeksfondsniveau. Eksempelvis i Bankinvest's nye danske fond til under 0,5% p.a.


*HVORDAN INDTÆNKER I DET GRØNNE I PORTEFØLJEN? *

ER MINDRE INTERESSERET I AFKAST, ÅOP OG RISIKO OG TÆNKER KUN GRØN. MÅSKE SAMVITTIGHED?

TROR I EVENTUELT AT DET GRØNNE GÅR HÅND I HÅND MED SAMME ELLER HØJERE AFKAST END IKKE-GRØN?

5 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page