top of page
Søg

DANSK NATIONALBANKDIREKTØR MED SKRÆMMENDE VILDLEDNING!

“Gevinster på at konvertere lån” citerer Finans.dk Nationalbankdirektør @signe krogstrup.


Det må vi ikke håbe er korrekt citeret eftersom Nationalbankens analyse fortæller at den såkaldte omlægningsgevinst (følelse) består i at låntager blot optager nye lån svarende til max den gevinst de havde før omlægningen qua rentestigningen.


I øvrigt så er hun chef for forvaltningen af Statens obligationsgæld som har urealiseret gevinst på 200 mia. siden Corona2020. Hvorfor er de ikke omlagt?


Altså klassisk “home-equity”. hvor eks en 5mill bolig 80% belånt oplever et markedsdrevet obligationskursfald på fra 100 til 50 resulterer i en ny teknisk belåningsgrad på 40% EFTER omlægning. Men gælden i DKK er den samme som FØR omlægning. Nemlig DKK 2mill.


De 40% buffer er så blot genbelånt til forbrug eller anden dyrere gældsafvikling.


Man forstår godt danske låntagere bliver forvirrede over gevinstfortællingen når de kan konstatere at omlægningen har reduceret deres nettoformue qua handelsomkostninger.


Ikke i gennemsnit men alle.


Omlægningsgevinsten i obligationer er præcis lige så stor som når du sælger 10 mærsk aktier a 10.000 og køber 500 Vestas aktier til 200.


0,00 før handelsomkostninger.


Til gengæld har du fået flere aktier i depotet. Det kalder banker en gevinst på lånesiden da “restgælden” målt på antal styk skyldige obligationer i lånet er faldet.

😊😊😊


Jeg gætter på at direktøren blander omlægning og konvertering sammen.

12 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page