top of page
Søg

DANSKE BANK - HISTORIK FORTRÆNGES UNDER OPRUSTNING


De danske banker har mere eller mindre samtidigt kastes sig ind i en oprustning i forhold til Private Danskere med mindre formuer, som også nu kan ligge i urealiserede aktiver som boliger, både og biler.


Det betyder også at snart alle danskere er "in scope" for banekenes tilbud om at forvalte formuer via de såkaldte Private Banking enheder, som tidligere eksklusivt var møntet på 'Velhavere' i #Danmark.


Lego arvinger er idag i samme Excelark som Fru Jensen med 2mill. i Pension.


Det nye strategiske fokus bør påkalde på væsentlig mere kritisk offentlig tilgang til bankernes forretningsbetingelser i netop #PrivateBanking. For disse er fundamenalt anderledes end det som er kendetegnede for et marked i fri konkurrence.


Som jeg har påpeget før, udmærker PB I Danmark helt unikt ved at hemmeligholde deres priser og indhold i ydelsene, indtil Fru Jensen sidder foran bankerns rådgivere i et asymmetrisk vidensforhold, hvor kunden ikke er udstyret med den nødvendige forståelse for PB pris og indhold samt alternativer til denne ydelse/vare.


Banken kender kunden rigtig godt og ofte pga. en mangeårig relation. og ved derfor også hvad kundes tilbøjelighed til at betale er. Kunden ved til gengæld ikke hvor bankers smertesgrænse er. Det er kerneopskriften på kundetab i kontrakten med PB.


Myndigheder kan ikke gøre andet end at fortsætte med krav til oplysning om priser. Det gør banker så, MEN kun på fonde, IKKE på PB niveau.


Uanset hvad, hjælper det kun lidt med denne info, da kunder i dette segment generelt alligevel ikke kan forventes at være bekendt med,


1) #Rentesrente effekt af omkostninger

2) #Optionsteori som banker ligger ind i resulatathonorar.

2) #Inflation (særlig relevent for den nye gruppe af småinvestorer.

4) At banken ingen indflydelse har på #afkastrisiko - det styrer markedet.

5) PB historik. Dvs. jvf. punkt 4 typisk omkostningens udvanding af formuen over tid.

6. Det direkte alternativ - indeksering med assistance 2 gange om året fra en konsulent på timebasis.


#DanskeBank er gået forrest i denne nye satsning.


Kigger vi på samtlige 31 af Danske Banks #fonde i #aktier med minimum 10 års historik, ser vi billedet nedenfor. Det er bankens egne beregninger pr. 31.05.23, der er gengivet på en samlet graf.Dertil skal lægges et yderligere tab fra selve Private Banking som de jo altså ikke skilter med.


INGEN af bankerne.


Flere fonde er fusioneret ind i nye "etikette", hvorved etikkentten idag ikke dækker over en tidligere etikkette.


De lukkede fonde i perioden er endda ikke taget med.


Det er den virkelighed som kunder ikke fortælles. Og det er trist særligt når det nu også rammer 'socialt tungt'.


Bankernes gebyrer i fondene er ifølge #konkurrencetyrelsen stået stille de sidste 10 år trods revolution i #ETF#Indeksfonde.


På PB niveau er det mere usikkert da som sagt de ikke offentligør dem. Men, stikprøver er viser at billedet er det samme.


Ingen konkurrence.

T

27 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page