top of page
Søg

DE DØDE JYSKE BANK FONDE - 'DØDSÅRSAG' FUNDET EFTER 8 MÅNEDER!

Omsider lykkedes det FinansDanmark, at publicere alle de danske fonde. der er lagt på den svulmende store fondskirkegård siden oktober 2020.


Kirkegården er kendetegnet ved, udover størrelsen, at der ingen mulighed er for at dykke ned i kisten og se historiske data. De er simpelthen væk, som var det IT angreb.


Forskningen viser, at den primære årsag til lukninger/fusioner er dårlige resultater. Særligt i forhold til benchmark.


Derfor kan det jo heller ikke overraske oplyste personer i denne gruppe, at Jyske Bank er (over) repræsenteret med massive 8 (6 aktier + 1 obligation + 1 FX) kernefonde på listen. Alle sammen en del af samme operation. Nemlig,


  1. at fjerne dårlige data fra afkast/risiko databaserne på eg. #Morningstar og #Fondsbørsen for på den vis at se bedre ud på gennemsnitstal af de overlevende få fondes bedre resultater (Survivorship Bias).

  2. genplacere formuen fra de 6 aktiefonde i en såkaldt bæredygtig aktiefond, som minsandten har højere ÅOP end det vægtede gennemsnit af de 6 døde fonde. Var kunder klar over selve lukkeøvelsen, ÅOP etc? Sandsynligvis få, og som må have fået et chok, især nok landmænd, da deres 'Danske Aktier' automatisk og pludseligt, blev erstattet i depotet af 'Bæredygtige Aktier' i sommeren 2021.

  3. Holde lav profil på aktier på den hårdtramte aktive forvaltning. Således er den nye bæredygtige fond, som tidligere beskrevet de-facto en indeksfond. Bare til oppustede aktivlignende 1,8% i ÅOP.


Hvad står der så egentlig på FinansDanmark's hjemmeside om den officielle årsag til den samtidige udryddelse af de 7 Jyske fonde i sommeren 2021? Ja der er et felt der skal/bør udfyldes for hver fond.


Men i dette særdeles kommercielt-følsomme felt i oversigten, har Jyske Bank, såmænd helt uhørt, valgt at skrive "-" for alle 7 fonde.


Blank. Ingenting. Anders Dam har været inde over med vanlig arrogance overfor kunder og markedsobservatører.


I ved sandsynligvis, at banken har været under enormt pres i den her sag om de lukkede fonde og ikke mindst forklaringen til kunder og omverdenen, HVORFOR de gjorde det. Jeg har personligt ventet (nat og dag) på det øjeblik #FinansDanmark endelig med Anders Dams godkendelse, kunne offentliggøre dødslisten og dødsårsagen.


Den kom så ikke. Årsagen.


Hvorfor? Fordi enten ville Jyske lyve overfor kunder som allerede har fået een historie på Generalforsamlingen, ellers ville de lyve over offentligheden, som ikke tror på den hjerteskærende og altruistiske kundehistorie om, at det er/var for deres eget bedste.


Så da hellere lade være med at skrive noget. Åbenbart.


Men det er vel også en forklaring?


Spin i bedste fald. Fusk i værste fald. Sidstnævnte dels for på et 'biased' informativt datagrundlag at holde på nuværende kunder. Dels, for på samme biased grundlag at bedre at kunne kapre specielt nye store potentielle kunder i den lukrative #PrivateBanking afdeling.


/Thomas Peter Clausen, Neptooninvest.dk


210 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page