top of page
Søg

FINANSDANMARK: KOLLAPS HOS ET MEDLEM. FORMUEPLEJE A/S FONDE 35% TØMT AF DE KLOGE KUNDER

Tilsyneladende tømmer kunder i stor og spektakulær stil Formuepleje fondene.


I hverfald er det en for branchen helt uhørt kundeafgang vi er vidne til. Målt på kroneformue. Asset Under Management, AuM.


Ifølge bankernes egen lobbyarm, Finansdanmark's aktuelle august markedsanalyse, fortsætter mareridtet for Kapitalforvalteren #Formuepleje A/S.


Ovenpå 2 år i 2021-2022 med samlet næsten DKK 8 mia. i tabt kundeformue, er tendensen fortsat i årets første 8 måneder.


Private kunders akkumulerede nettokøb af fonde er således -4.000mio (DKK -4mia) ved afslutningen af august. Seneste analyse.


Altså : Nettosalg og nettoafgang på DKK 4mia. under forvaltning i 2023. Nettokøb/salg måler hos #Finansdanmark alene kundens køb/salg af fonde herunder evt. reinvesterede udbytter.


Den samlede formue under forvaltning er på under 3 år (uden dobbeltregnskab*) således reduceret med DKK 12mia. som følge af køb/salg.Det skal ses i lyset af en fondsformue ved indgangen til 2021 på 34mia.


Ialt 35% formuebarbering**


En udfordrende start for den nye direktion og bestyrelse. Peter Kjærgaard#jesperrangvid

#cbs men som har nægtet at ændre på årsagen.


Omkostningerne. “Kunderne forstår ikke omkostningerne” er argumentet. Det er jeg enig i. Men de forstod konsekvensen.


Der er ingen tvivl om at selskabets svært negative performance på kernefonde, har været af en størrelse kunder simpelthen ikke har kunnet undgå at bemærke.


Muligvis kan FP ejernes isolerede udbytning af prestigefonden #penta på ikke under 1mia i en 5-årig periode med 0% afkast for investorer betyde noget.


Reaktionen viser således, og heldigvis, at privatkunder faktisk disponerer i henhold bankers og kapitalforvalteres resultater.
- August Markedsanalyse


* Dobbeltregnskab er når en fond ejer andre fonde der tilører forvalteren. Fund-of-Funds struktur. Det kaldes Bruttoformue modsat altså Nettoformue.

22 visninger

Comentarios


bottom of page