top of page
Søg

FORMUEPLEJE A/S - SIGER IGEN FARVEL TIL EN DIREKTØR - MEN LIGE LIDT HJÆLPER DET!

Danmarks største formueforvalter udenfor bankerne, forstætter den systematiske udrydning i toppen af investeringsselskabet.


Idag er det således meddelt at direktør og partner Frank Reisbøl også er færdig. Efter blot 3 år.


CEO, CIO og flere andre er røget i et forsøg på at gendanne selskabet.


Ind er også kommet Professor Rangvid i bestyrelsen. Trods han er formand i et brancheorgan, der styrer de officielle afkastforventninger i banker og pensionskasser.Men, uanset hvor mange organisatoriske krumspring der foretages, reparerer det ikke hullet i motoren bag systematisk elendige resultater:


Nemlig, den efter danske og internationale forhold enorme strukturelle formueudvanding som følge af en uden-for-kategori omkostningsstruktur og kundebyrde.


Omkostninger, der på de nuværende 4-5% i KF fondene er (og har været) en sikker negativ drift i kunders afkast efter inflation og skat. Vel at mærke på 100% aktierisiko kompenseret afkast ifølge Prof. Rangvid's officielle afkast/risiko forventninger (6,5%/15%).


GRAF: 5-ÅRS #PENTA HISTORIK OG BENCHMARK


Gul kurve: 5% fondsafkast samlet


På 5 år har en kunde med oprindeligt 25mill. i #FormueplejePenta fået et afkast på DKK 1,25mill. efter omkostninger (men før skat og inflation).


Grå kurve: 55% benchmarkafkast samletPå 5 år har en benchmarkprofil i Formuepleje Penta fået et afkast på 13,75mill (før skat og inflation) - også på de 25mill. oprindeligt.


En 100% #ETF#ISHARES MSCI WORLD (EUR) ville have givet investor DKK 19mill. i afkast efter en 75% stigning. Med lavere væsentlig lavere risiko.


Tilbage står så og flagrer, hvor meget Formuepleje egentlig har trukket ud af denne formue.


Ja, det er ikke så lidt.


Med en gennemsnitlig årlig gebyr- og resultathonorar betaling på ca. 4% i perioden, er det ikke under DKK 6mill. Formuepleje A/S har samlet gebyrtrukket ca. 1000mill i Pentafonden i perioden.


Kunden med de 25mil blevet ca. 3,5mill fattigere efter skat og inflation fra 2018-23


Formuen er altså 21,5mill. idag i købekraft.


Det samme sker de næste 5 år. Det ændrer personer ikke på. Kun omkostninger.


Nej, det totale to-cifrede DKK mill formuetab versus benchmark eller en simpel ETF i eksemplet er ikke omkostninger alene. Omkostningerne er dog trenden som ingen forvaltere (selv) med massivt held kan nedkæmpe.


Men det er da et godt og sikkert billigt røgslør, spin, at udskifte prominente navne og så få en journalist til at skrive en historie om det uden relevant reference til omkostningsmotoren, der er helt uden for skydeskiven af moralskforsvarlig forretningsmodel i et lille dansk marked med asymmetrisk faglig information mellem kunde og forvalter. Uanset om forventede afkast var gearet 25 gange. Gearing koster ikke ekstragebyr.


82 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page