top of page
Søg

FORMUEPLEJE A/S FONDE KOLLAPSET IGEN!

#FormueplejeAS selskabet varmer i øjeblikket op til aflevering af 2021 regnskabet, hvor det vil fremgå, at minimum 200-300mill er trukket ud af fondene til Formuepleje A/S i via et '2021 Resultathonorar', der i mellemtiden er blevet ulovligt.


Honoraret er samtidig trukket trods enorm underperformance mod fondenes benchmark. Eg. på #formueplejePenta og #formueplejeFokus.


Formuepleje A/S har i mange skrevet på deres hjemmeside, at,


"Resultaterne taler for sig selv"


Og det er jeg sådan set ikke uenig i. Det er bare som om at webudvikleren ikke har opdateret fortegn på tekstens umiddelbart positive intuition de sidste 5-7 år. Til gengæld har han heldigvis opdateret afkasttallene, der starter dagen efter Finanskrisen sluttede.


Formuepleje A/S har ved flere lejligheder i 2021, været ude at forklare de systematiske tab overfor kunder, som ikke mindst er de der ligger og lå i Formuepleje's gearede obligationsfond 'Fokus'.


Årsagen til det markante tab blev allerede tidligt i 2021 tilskrevet makroøkonomiske abnormaliteter og overreaktioner i markedet. Underforstået selvfølgelig, "Vi ved hvad de rigtige niveauer er". De sande niveauer.Men, disse abnormaliteter og reaktioner fortsætter tilsyneladende, og eksploderede foreløbig sidste uge på Largardes pressemøde i ECB.


At der indbygges markedsforventninger til højere rente, når inflationen ryger vejret er næppe en abnormalitet. Det er muligvis ubekvemt og dyrt, når man ligger med fuld risiko på, at det IKKE sker.


At kreditspænd i et sådant scenarie bevæger sig opad, burde næppe heller overraske en forvalter, der lever af at finansiere kort og købe kredit lang. Gearet. Særligt ikke i danske konverterbare Realkreditobligationer med deres indbyggede negative konveksitetssnebold.


For fra midten af 2021 har 'Fokus' tabt hele 24% i afkast og er nu tæt på -20% på 3 års sigt. På en obligationsfond som på hjemmesiden har "moderat gearing" men åbenbart ingen spændrisiko. Og renten er stadig -0,5% i ECB.


Som det kan ses af grafen, er det gået helt galt den sidste uge ovenpå ECB's udmelding, som også rykkede ved kreditrenterne (opad). År til dato er afkastet -11% mod benchmark på -4%, som er svarende til en lang DK statsobligation.


Formueplejes fonde er nemlig ikke bare gearede statsobligationer.

De er gearede i boligkreditobligationer. I konveksitet. Den grimme een af slagsen.


Samme mønster på Penta.


Nej, Formuepleje er slået tilbage til start. Minimum 5 år tilbage på hvad der trods alt stadig er en mindre korrektion i markedet.


FP fonde står allerede foran deres første mulige bøddel på torsdag i form af CPI tallet, hvor 7,5% nok er niveauet CPI helst ikke skal bevæge sig op over. Dvs. ca. 0,6% prisstigning i januar.


Thomas Peter Clausen, Neptoon Invest

36 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page