top of page
Søg

FORMUEPLEJE FONDES VEDERLAGSSTRUKTUR - 4% i ÅOP

Formuepleje Penta, kommer ud af 2021, som den dårligste aktiefond af alle i Danmark.


For med kun 15% i afkast har den leveret blot halvdelen af det den skulle, for både den risiko kunden har taget, og det index Formuepleje selv har sat op.


Bemærk. Risiko KUNDEN har taget.


Men, her kommer så argumentet for, at ESMA og Finanstilsynet er trådt i karakter, med nye fair spilleregler overfor selskaber med uvederhæftige vederlagsstrukturer, som netop Formuepleje A/S.De nye regler gælder dog først i 2022, hvorfor flagskibet Formuepleje Penta med dets 15% afkast i 2021, igen kan trække ca. 1,5% ud af formuen uafhængigt af evner. Dvs. ekstra ÅOP oveni en af DK's højeste ÅOP'er.


Det svarer, give-and-take, til DKK150mill. ud af lommen på Penta's private kunder som følge af afkastvederlaget. Også taget den nu ulovlige månedskrystallisering i betragtning. Oveni kommer så selvfølgelig de DKK250mill. for fast ÅOP.


Men, alt i alt bliver ÅOP-2021 til ca. 4% på Penta, hvilket senere i foråret på klassisk vis, vil blive legitimeret med at det er i kundes interesse. Det kommer, som kronik i Børsen af Kundedirektør Helle Snedker, umiddelbart efter regnskabet. "Vi mener det er ok at vi tjener 10øre når kunden tjener 100øre"


Af en eller anden grund vælger Formuepleje, at tilbyde deres Private Banking kunder en høj andel af FP Obligationer og FP Penta.


Men, FP Obligationer er ikke en obligationsfond. Det er en gearet kreditfond, som også ligger inde i den 'balancerede' Penta, som en subtil risiko. En rentemotor som det kommunikeres, men som altså også er en risikomotor.


Men, det betyder altså, at Formueplejes kunder i år har tabt ca. 15% i absolut afkast på "obligationer", og tabt ca. 15%-point relativt på aktier.


Det betaler FP kunder så 4% for i ÅOP for.


4mill på 100mill. forvaltning.


Og selvom de i Formuepleje tilsyneladende betaler for fine middage i både Århus og København, så må der være en grænse for urimeligheden.


Derfor skal alle Formuepleje kunder også holde øje med ESMA reglerne fra 31.12.21.


I dag


Godt Nytår


Thomas Peter Clausen, Neptooninvest.dk

171 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page