top of page
Søg

FORMUEPLEJE OVER 10ÅR - EN DØD SILD....


HVOR MEGET ER DKK 2,5MILL BLEVET TIL OM 10 ÅR PÅ TVÆRS AF PRODUKTLØSNINGER I DANMARK?


De sidste 20 år har investorer nok ikke for alvor nået at fornemme, at markedet egentlig også kan gå ned. Og blive der i en rum tid.


Vi taler principielt, om en hel generation af investorer, der ikke har oplevet de finansielle markeder, som andet end een stor #pengemaskine hvor risiko og omkostninger har været et 'sideshow'.


Stater, oftest med Printeren #ECB#FED som værktøj, har simpelthen haft "inflationsråderum" til at intervenere aggressivt hver gang uden at skulle bekymre sig om en bekostelig "trade-of" med afledt accelererende #inflation.


Af den grund føler jeg mig, da heller ikke overbevist om, at fremskrivingen af forvaltningstyper på 10 år som i det vedhæftede tages ind for alvor, trods de spektakulære fakta og ikke mindst at inflationen sandsynligvis i flere år frem vil være en bremseklods for nye statslige interventioner.


I #Danmark ved vi, at vi halter enormt efter med den passive #investering i forhold til i udlandet. Og det dyrt for investor da omkostningerne ikke har ændret sig nævneværdigt trods udvidelsen af det globale investeringsunivers med superbillige #ETF og #indeksfonde alternativer som professionelle, offentlige institutioner og investorer med bare nogenlunde finansielt indblik bruger.


GRAFEN

Der investeres DKK 2,5mill idag i 10 år i flere forskellige forvaltnings- og produktgrupper. Vi ser den enorme forskel i den forventede (median) formue om 10 år (y-akse), hvor flere grupper i gennemsnit end ikke kan præsentere et positivt afkast givet deres høje omkostninger (x-akse).


Der vil altid være nogen (om 10år) langt højere i formue, men jo altså også nogle langt lavere. Lige præcis 50% på begge sider, da det er MEDIANGENNEMSITTET.


Der vil også være nogen med langt højere afkast end markedets, men så følger risikoen med op.


Faktisk er der ved præcis 4,75% omkostninger et 0%-afkastresultat. Dvs. det er bedre at placere de 2,5mill. under hovedpuden. Og vi har mange kapitalforeninger med officielle omkostninger #priips i den størrelse.


Hvilken gruppe ligger din formue i?

9 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page