top of page
Søg

KANONAFKAST I ESG OG VÅBEN!


Vi har set en eksplosiv udvikling de sidste dage i tyske #rheinmetall, der leverer det pænt kritiske element til de tyske kampvogne:


Kanonon.


Hvad de fleste investorer med stærke præferencer for #ESG-#identitet-#bæredygtighed, nok ikke er klar over er, at deres portefølje, fonde de sidste dage er afkastmæssigt oprustet pga. denne udvikling. Isoleret set.


Det er selvfølglig umiddelbart dejligt, men sandsynligvis ikke lige det afkast denne type investor kiggede efter. Hvis de daoverhovedet kiggede efter (monetært) afkast! 😊


Men, #Rheinmetall indgår i langt de fleste fonde herunder alene i 125 Ucits #ETF fonde, mange med artikel 8-9. (tjek just.com)


ESG og fondes individuelle eksklusionskriterier gør derfor også den samvittighedsdrevne privatinvestor investering særdeles tvivlsom.


For det er mit indtryk de fleste tror (vi ved det ikke), at lovgivningen dikterer krav til fravær af kritiske identitespolitiske positioner. Det er ikke tilfældet.


Lovgivningen som den er idag #SFDR er en oplysninglov, ikke en placeringslov som vi kender det fra krav til fondes spredning.


ESG er stadig en jungle med mange subjektive opgørelsesteknikker og direkte eksklusionskriterier i investeringsuniverset.


#rheinmetall går under radaren de fleste hvis ikke alle steder fordi det ikke er et “kontroversielt våben” de producerer. Det kan man så have en holdning til personligt.


Vi har desværre lang lang vej til et standardiseret framework for bæredygtig investering. Og, i særdeleshed eet der er muligt at kommunikere til investorer på et unbiased grundlag med afsæt i lovdefinerede “karakterer” for ESG.


Idag kommer karaktererne fra 100vis af private dataleverandører med netop deres “objektive” måde at beregne på. Eks. #morningstar#suistanalytics#msci.


Dertil kommer forvalteres in-house “subjektive” overlay.

23 visninger0 kommentarer

留言


bottom of page