top of page
Søg

PENSIONSKASSER SKJULER PERFORMANCE - KUN AFKAST VISES


Jeg tror aldrig jeg har set pensionskassers puljer og fonde blive målt rettidigt i medierne.


Dvs. afkast mod risikojusteret benchmark, eller bare direkte mod benchmark. Heller ikke mod alternativer for de fleste kunder nemlig ETF porteføljer.


Nej det er altid helten eller heltene (#Sampension, og #Industrienspension i artiklen) med det højeste afkast og så skurken med det laveste afkast. Ingen hensyn til risiko.For hvad skal altså en kunde med sammenligning af puljer, når de ikke har identiske afkast-risiko profiler. Og så er det sådan set underordnet, at de hedder 'X med 10 år tilbage' og 'Y med 12 år tilbage'. Ofte er de endda endnu mere differentierede i sammenligningen med store aktievægtforskelle og dermed afkast.


Desværre inddrages heller ikke ETF- og indeksfondsporteføljer. Det betyder, at kunder ikke kan være klar over om produktet "Pension hos Pensionskasser" generelt er godt eller dårligt.


Kunderne/forbrugerne er ganske enkelt ikke oplyste som krævet i konkurrenceloven.


Fraværet af det korrekte justerede sammenligningsgrundlag og indexproduktinddragelsen, er dog ikke overraskende for en branche, der i årtier har gjort alt for at dæmpe konkurrencen og forbrugervenligheden. Det er dokumenteret senest i 2019 i en 300 siders rapport fra #Konkurrencestyrelsen (KKFS).


Thomas Peter Clausen

62 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page