top of page
Søg

RECESSION 2022 - WHO GIVES A FLYING FUCK?


IS NOT GOVERNMENT HERE AFTER ALL?Her kommer lidt filosofi. Økonomi ER filosofi selvom ECB’s Phd’er gerne vil koge det komplekst-matematisk ned til et spørgsmål om en uobserverbar styringsrente vi kalder R* og som åbenbart er 0% og foreløbigt har skabt brutal inflation.Men, ved ikke med jer, men i min omgangskreds er folk fløjtende ligeglade med BNP, arbejdsløshed og recession. Min kreds er dog primært også folk med 5 stjerner på i uddannelsessystemet og på formueskalaen.


Samme indtryk får man dog lidt på sociale medier og særligt her på LinkedIn også.


I stedet handler det om:


“Hvordan med aktier - hvordan med pensionen? Hvordan med ejendomsprisen?Altså det handler om formue og ikke jobs. Løn og sandsynlighed for at miste den.


Recession er et økonomisk begreb for tilbagegang i økonomisk aktivitet. Fuld stop. I medier og i markedet er det blevet ‘oversat’ eller fortolket til 2 på hinanden følgende kvartaler med tilbagegang. Uagtet størrelsen i øvrigt. snork.


Folk på SoMe er ligeglad med denne teknikalitet. Med dette begreb, recession.


For 40 år siden vil jeg påstå det var anderledes. Der var det hus og hjem.


Er det fordi SoMe brugere er en biased økonomisk-priviligeret gruppe, eller simpelthen fordi vi tror Staten altid redder os?


Som den jo retfærdigvis har gjort i 30-40 år.


Måske min uvidenskabelige undersøgelse, observation, blot er forkert.

Min personlige holdning er at recession denne gang skal tages alvorligt. Meget alvorligt. For vi står nøjagtig som i ‘70erne med magtesløs kortsigtet krisepolitik uden det samtidig knuser økonomien.


Keynes er færdig her, ny-keynesianismen (mainstream) er færdig her. Tilbage er der monetarismen. Balancerne skal ned. Vi skal have en balance sheet recession for at genstarte økonomien i ny og frisk ligevægt.


Det kommer desværre til at koste jobbet for mange af de der ikke er på LinkedIn og en pæn formue for alle os herinde. Vi beholder dog jobbet.


Der er desværre en en Stat der kan fixe problemet denne gang.


Kun markedet.


Og så husk: Cheføkomomers holdning er blot fra een økonomisk skole. Der er ingen sandhed i samfundsvidenskab.

36 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page