top of page
Søg

SÅ LYKKEDES DET. NU MÅ ATP, FAGBEVÆGELSE OG MINISTER SMIDE ARROGANCEN

At få folkeliggjort et tema, der uigennemsigtigt men alvorligt berører 5,4 mill. danskere.


Tillykke med dit nye job Morten Bødskov. Her er en lille hygge startopgave


ATP er en lukket institution, der i alt for mange år har gemt sig bag en årsrapport samt politikere og medier med faglig og institutionel berøringsangst. Alt for mange politiske og arbejdsmarkedspartstråde, der umuliggør fokus på det som i sidste ende må være relevant for kunder: Afkast og risikoen hvorved den muligvis opnås undervejs mod pensionen.


Om end Ekstra Bladet strammer den noget, også udover kanten af pressenævnsetikken jf. det faktuelt forkerte med 250mia "TAB" samt "gamling", så muliggør det nu den længe ventede offentlige debat om,


1. ATP's lov - målsætninger, restriktioner og redskaber

2. ATP's risikostyring - jo mere "garanti" jo højere risiko?

3. ATP's aktive forvaltning og omkostninger - har den egentlig gavnet danskere? eller kunne de 1-2 mia ekstraomkostninger anvendes på psykiatri stedet?


Tak til Peter Mosbæk.


Mit råd til medier der vil tage bolden op er at undgå repræsentanter for den kritiske kilde fra nogen direkte eller indirekte politiske institutioner. Dvs. også universiteter og større erhvervsaviser.


ATP er en politisk kapitalforvaltning, uden Tilsyn på solvens, med arbejdsmarkedets partere i fuld kontrol over investeringer og rammer med den nye ATP lov. Må ATP købe #KRYPTO? Ja sandsynligvis for de hårde aktivklasserammer er ikke længere lovbestemt. Paragraf26 er væk (dog før 2021).


ATP's søsterpensionskasse #OTPP i Canada med samme struktur som ATP blev i november fældet med et tab på USD 95mill. fra SEED CAPITAL på #FTX børsen. I øvrigt en pensionskasse der har haft ATP's tidligere prominente investeringsdirektør Bjarne Graven Larsen som netop investeringsdirektør i årene op til.


Det er ingen hemmelighed at Finanstilsynet var særdeles kritiske overfor den nye ATP lov i 2021. Se høringssvar.Der er noget grundlæggende absurd og irrationelt i at små kapitalforvaltere med 50-100mio kroner fra venner og bekendte er så pressede af Tilsynsånden i nakken, at de knap tør at trykke på en købs/salgs knap, og vi så samtidig har en fælles kapitalforvaltning med næsten 1000mia. som kun i begrænset omfang er under Tilsyn. Og slet ikke på risiko.


Kun politik kan forklare det.


T
9 visninger

Comments


bottom of page