top of page
Søg

UNDGÅ NEGATIVE KONTANTAFKAST – UDEN AT HOPPE I RISIKO- OG ÅOP FÆLDEN

Vi ser desværre i mediebilledet, en stærk kampagne

fra mange finansielle selskaber, om at få investorer og kunder 'ud af kontanter og ind i aktier'.Og, som oftest også ud af #ÅOPkurven, da det er

dyre #aktiveaktiefonde, #kapitalfonde, #ejendomsprojekter etc., der med #greenwashed ESG-mål som dieselkatalysator, anbefales.


Trafikken, som vel har stået på i 1-2 år, kan desværre på sigt vise sig at være yderst giftigt for økonomien, da jo altså risikoen potentielt havner i de helt forkerte depoter.


Lidt ligesom med boliger i '00erne.


Jeg har stiftet en Facebook gruppe kaldet ”Bankrådgivning under Luppen”, som er for ALLE, netop bla. fordi vi ser i mange andre finansgrupper også, en klar tendens til denne ”Køb grøn aktierisiko finansieret af kontanter” anbefaling, til kunder på filial niveau.


Det kan de færreste private investorer gennemskue;


Faster Anna på 67 år med 2 mill udbetalt i pension som gerne vil geninvestere eller 45-årige Inge med 100.000 i opsparing i SI obligationsfonde.


Når privatkunder, så samtidig over åre har opbygget et, som minimum nærmest venskabeligt forhold til filialrådgiveren, ja så har vi det ufrie for farlige marked.


For få kan, endsige vil, sige fra i denne face-to-face situation med en rådgiver, der har fagligheden på sin side. Dertil kommer, at private nok desværre også ofte er for forfængelige til at spørge ellers finanskyndige i eget netværk!!!


Men, der ER en mulighed for at hjælpe kunder med de negative renter. Uden ekstra risiko. Det kræver bare at man læser #Rangvid (2019) om ’Underdiversifikation’ eller #Clausen (2020) om cirka samme emne.


Det er teknisk, tungt og kedeligt, men let at implementere.


Se figurer, hvor investor i dag har en typisk aktieportefølje med fuld home-bias til venstre med MaerskB, NovoB og én Sparinvest aktiefond. Derudover 25% i kontanter. Enten direkte tilknyttet depotet ELLER som ekstrakonto.Ideen er simpel. Vi udnytter, at privatinvestor statistisk set har en en ”elendig” portefølje OG det, at kontantbeholdningen er høj. Så 'elendigheden' har ikke noget med kontanter at gøre, men derimod, at der her blot er 2 enkeltaktier med 50% samlet vægt.


Vi kan dermed ”geare-op afkast” via den såkaldte underdiversifikation, med kontanter, uden samtidig, at ”geare-op risiko”.


Det gøres bedst i ETF’er pga. lav ÅOP, men selv med en aktiv fond, er der stadig i langt langt de flestes mange danskeres tilfælde, mulighed for at trække kontanter ud og over i højere afkastfonde risikoneutralt.


Bemærk, at de 25% kontanter er reduceret med 23% i omlægningen og er nu listet ind i varmen i højere afkast-risikofonde – men uden at øge bundlinjerisikoen i cirklen.*


I mange tilfælde kan vi endda som det ses lave en portefølje med højere afkast OG lavere risiko.


*En gruppe af investorer med allerede 100%

passive fonde kan IKKE lave "tricket", og 25+enkeltaktier.

203 visninger

Comments


bottom of page