top of page

Eksklusiv

Pris inkl. moms

Varighed

1699 kr.

Videoer af 4 x 15 min. samt 2 timers 1-1 sparring

Moduler

Minikursus 1 (M1) - Hvordan bygger og handler jeg en smart portefølje?
Jeg gennemgår en professionel opbygning af en global investeringsportefølje. Vi kommer vidt omkring med både aktier og obligationer og ser hvordan vi let med ’Porteføljebyggeren’ kan inddrage vores egen holdning til risiko og bæredygtighed som så udmønter sig i en ny foreslået portefølje. I kurset indgår også kort hvordan handel kan foretages og evalueres enkelt.

Minikursus 2 (M2) - Hvordan kan jeg se mulige afkast, ÅOP og risici på min portefølje?
Jeg gennemgår 2 typer porteføljer. En aktiv og en passiv for at se effekten på afkast af ÅOP. Både på kort og langt sigt. Yderligere gennemgår jeg, hvilke afkast du skal bruge når du laver din egen portefølje. For der er som oftest forskel på egne holdninger og markedets holdninger. Hvordan kan det udnyttes? Bæredygtighed er helt centralt i alle M-kurser, og her vil jeg vise afkast- og risikobetydningen af at have bæredygtige aktier i porteføljen.

Minikursus 3 (M3) - Hvordan kan jeg inddrage egne fonde, ÅOP og holdninger til afkast?
Jeg gennemgår 8 aktive og passive fonde i en portefølje med henblik på at optimere den målt på afkast og graden af bæredygtighed (ESG). Jeg viser hvordan du med få holdninger og input kan få ’Porteføljebyggeren’ til at lave alt det hårde arbejde for dig, så du har en handelsklar liste af fonde ved tryk på blot 2 knapper. Jeg viser også hvad der egentlig menes når alle taler om diversifikation i forhold til fonde versus enkeltaktier.

Minikursus 4 (M4) - Hvordan laver jeg fremskrivning af min formue - også med Skat?
Jeg gennemgår hvordan du kan komme fra porteføljeanalyse på bruttoafkastholdninger til nettoafkast. Alle store skatteordninger indgår undtagen ’Børneopsparing’ og ’VSO’. Skat er uhyggelig kompliceret i finansiering, men jeg har bygget systemet, så du med få input om din egen depotstatus, kan evaluere dine investering over tid. Det betyder også, at dette modul er perfekt til de mange, der går meget op i det såkaldte ’FIRE’ koncept. Du kan nemlig regne baglæns og se, hvor du skal tage i risiko for at opnå en given forventet udbetaling i fremtiden.

Underviser

Thomas Peter Clausen

Thomas Peter Clausen

Det er over 20 år siden, jeg startede min karriere som Fixed Income forvalter i A.P. Møller-Mærsk i 2000. Et par år senere blev jeg ansat i Asset Management industrien, som Fixed Income Manager i Alfred Berg A/S.

​Efter 7 år i forskellige porteføljeaktivklasser, fik jeg rollen som Chief Investment Officer (CIO) i BNP Paribas A/S. I 2014 genindtrådte jeg i den akademiske verden som adjunkt/lektor. I 2018 udgav jeg min første bog om aktiemarkeder og finansielle produkter. Et 1.000 siders værk på dansk om aktier, porteføljer, fonde og optioner,

I øjeblikket arbejder jeg på en international investeringsbog for Palgrave Macmillian, New York, mens jeg også offentliggør Working Papers om investeringsfonde og resultater.

bottom of page