top of page
Om os
About: Headliner
About: About
Thomas Peter Clausen 588-Edit.jpg

Det er over 20 år siden, jeg startede min karriere som Fixed Income forvalter i A.P. Møller-Mærsk i 2000. Et par år senere blev jeg ansat i Asset Management industrien, som Fixed Income Manager i Alfred Berg A/S.

Efter 7 år i forskellige porteføljeaktivklasser, fik jeg rollen som Chief Investment Officer (CIO) i BNP Paribas A/S. I 2014 genindtrådte jeg i den akademiske verden som adjunkt/lektor. I 2018 udgav jeg min første bog om aktiemarkeder og finansielle produkter. Et 1.000 siders værk på dansk om aktier, porteføljer, fonde og optioner,

 

Således har jeg brugt særligt de sidste 3 år på forskning i netop krydsfeltet mellem fondes effektivitet, private investorer og bankers særlige evne til at skule de reelle omkostninger. Både i pension og i frie midler.

 

Jeg har arbejdet med finans, formue og fonde på alle niveauer, og er vel den i Danmark, der ved mest om netop fonde og internationale ETF’er. Men, ligeså vigtigt er nok, at jeg qua min egen praktiske erfaring, som fondsforvalter og teoretiker, ved præcis hvad der foregår i fondene i forhold til de omkostninger, der afgør om fonde er vejen at gå.

 

Eksempelvis er afkastvederlag en ofte anvendt forretning, da private investorer med god grund ikke forstår, at det er et ekstra ÅOP for deres egen risiko. At banken lige tager ekstra 10% i afkastvederlag kan lyde billigt, for som Formuepleje’s kundedirektør legendarisk sagde engang, ”Er det ikke ok at vi tager 10 øre ud af en 1 krone?” Samme år betalte deres kunder næsten 5% i ÅOP. 3% pga. markedets afkast.

 

Men, i øjeblikket arbejder jeg på en international investeringsbog for Palgrave Macmillian, New York, mens jeg regelmæssigt offentliggør arbejdsdokumenter om investeringsfonde og resultater. Dertil kommer at jeg administrerer en Facebook gruppe, hvor aktive og passive fonde diskuteres i forhold til effektivitet og diversifikation i investorers portefølje.

 

Jeg er far til Karoline, når jeg ikke studerer mine yndlingstemaer - "Pengepolitik" og "J.M. Keynes and the Classics". Jeg har hjemmesiden for at formalisere den kontakt jeg har haft til formuende kunder løbende i flere år.

About: Services
bottom of page