top of page
Søg

ATLAS GLOBAL MACRO ELLER ETF!

De seneste 9 måneder har tydeliggjort, at AGM fonden som grundlag for danske investorers eksponering mod råvarer, ikke er uden udfordringer.


Et alternativ, som matcher den AGM-kommunikerede risikoprofil og strategi, er "Ishares Diversified Commodity Swap (EUR)". Uden gearing og i UCITS.


Et produkt, der modsat AGM fonden opererer med diversifiserede passive strategier og ikke koncentrerede aktive strategier, der bare giver risiko. Ikke mere afkast for samme risiko. Eller lavere risiko for samme afkast. For det er det grundlæggende problem i AGM fonden.


Det er en ensidig risikofond, der bare kører op og ned uden aldrig at kunne levere det den skal ifølge prospektet. Højere risikojusteret afkast end markedet. I hvert fald ikke som porteføljen ser ud.....


Når det er præmissen. ja så anvender man ETF'er. Særligt med denne her, som koster 0,19% p.a. mod 1,5% i AGM+afkasthonorar.


Afkasthonorar!


IKKE performance honorar. AGM modtager potentielt kæmpe vederlag blot fordi markedet stiger. Ikke pga. forvalterevner. Eks. ved 20% afkast (pga. markedet) modtager AGM 2% svarende til DKK 30mill. Nøjagtig som den forhadte model hos Formuepleje A/S som nu fra 2022 er ulovlig. AGM slipper udenom lovgivningen.


IShares Comm Swap ETF har lavet 28% i år og sidste år 37% for en lavere realiseret risiko end AGM.


Det var blot en tanke og overvejelse. Jeg hører gerne om andre overvejelser med denne ETF som erstatning.


Vh TPC


Detaljer: iShares Diversified Commodity Swap UCITS ETF

ISIN IE00BDFL4P12, WKN A2DK6R

108 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page