top of page
Søg

FORMUEPLEJE FORTSÆTTER MOD BUNDEN 2022 - HOLD JER VÆK............

Formueplejes Penta flagskib med massive netto 10mia. i fonden, fortsætter den blodige tendens fra de sidste 7 år og særligt 3 år.


Således har fonden på 3 år blot formået at skabe et 0%-afkast mod markedsafkastet på 40%.


Det et 11% tab om året.En stor del af tabet skyldes, at Formuepleje har trukket intet mindre end DKK 1mia. ud til ejerne (ikke investorerne), som følge af den vederlagsmodel, der indtil januar 2022 stadig kunne anvendes til at suge penge op af fonden, trods miserabel risikojusteret performance. Dvs. Fondsafkast versus benchmark med samme (korrigeret) risiko/afkast. De 11% p.a.


Fonden ligger i Private Banking regi med høj vægt sammen med den gearede obligationsafdeling Fokus, der ligeledes er i bunden de sidste 3 år af det danske fondslandskab.


Årsagen er, at eksempelvis Formuepleje Penta, som strategi anvender gearing af danske realkreditobligationer (spænd mod stater) sammen med aktier til at ramme en target markedsrisiko. Den strategi koster når spændet mellem danske realer og stater udvider sig som det har været tilfældet i lang tid. Vi kalder spændet OAS og Formuepleje har såmænd på deres hjemmeside fået en obligationsmand til at forklare begrebet. Hatten af men det er 10 år for sent.


Jeg tvivler dog stadig, trods OAS kommunikation på, at Penta's kunder forstår, hvordan de efter 3 år står med ingenting når andre fester for samme risiko.


Men resultatet fortæller noget endnu vigtige. Formuepleje laver ikke aktiv forvaltning. De har en gearet beta rentestrategi og et håb om at rentespændet ikke udvider sig og bliver en ny ligevægt.


I mange år rullede milliarderne ind til Formuepleje blot ved at være passivt i denne strategi og høste vederlaget da det kun var 0% afkast der var sammenligningsgrundlaget (benchmark). Nu er det som sagt ændret.


Til gengæld har FP så hævet ÅOP til absurde 3-3,5% p.a. med udsigt til 5-6% i afkast.


T

140 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page