top of page
Søg

JYSKE BANKS FONDE - DEN SKJULTE FORTÆLLING!Langvarige kunderelationer gælder for banker. Det ved vi fra forskningen.


Mobiliteten blandt os danskerere er lav. Meget lav.


Vi skifter simpelthen ikke bank. Når først Rasmus Klump, Pondus eller Havkatten er leveret til børn, er de låst gennem livet i præcis det Supermarked man ikke skal være låst i.


Her er en sådan langvarig kunderelation.


Jyske Bank udskiftede i 2021 6 aktive fonde ud med 1 Bæredygtig fond. En ny fond til 1,8% i omkostninger.


Een af de udskiftede fonde var 'Jyske Invest Europæiske Aktier', som idag ikke er offentlig tilgængelig på data for nye kunder. Eller andre for den sags skyld


Historikken og fortællingen er altså skjult, som den også er for de 5 andre fonde i samme udskiftning.


JYSKE BANK KUNDEN FRA 2000-2023

Jeg har fulgt en #JyskeBank#Jyskeinvest kunde fra år 2000 til idag (23 år) for at se hvordan hendes investering i 'Europæiske Aktier' har udviklet sig i afkast og i forhold til en passiv #investering. Kunden blev i foråret 2021 flyttet over i den Bæredygtige fond.


Det har jeg gjort for at illustrere pointerne omkring de høje omkostninger, som ofte ellers er en øvelse i fremtidens afkastpåvirkning og spekulationer som banker glider af på.Her er det vist over en pæn horisont med udbytte inkluderet og geninvesteret før skat.


De 2,5mill fra januar 2000 er i dag blevet til 3mill.


Et afkast på 0,8% p.a. før skat. 0,12% efter skat og -1,5% efter inflation.


Kunden er altså faktisk blevet markant mindre velhavende på de 23 år, trods et bullmarked. For de 2,5mill. fra år 2000 er nemlig

kun 1,75mill. værd idag i købekraft.


#ETF investeringen #HSBC har givet ca. 3,4mill mere svarende til 3,3% p.a. ekstra. Dette er mere end de ca. 2% p.a. omkostninger kan forklare.


Så der er altså også forvaltnings underperformance.


Pointen er dog omkostningerne. Det konstante dræn.


Men isoleret set har Jyske Bank i denne periode taget ca. 2,3mill. i omkostninger og resten (1,1mill) er underperformance. ETF'en har taget 120,000 i omkostninger.


HVAD tror i det betyder når filialrådgiveren i Tønder skal fortælle en ny 10mill. kunde om Jyske Invest, når 6 fonde med disse resultater er trukket ud af ligningen?


T

65 visninger

Comments


bottom of page