top of page
Søg

PENSIONSFORVALTNING I DANMARK - A MISSING LINK!

Der er alt for lidt fokus i medier på pensionskassers forventede nettoafkast i forvaltningen og kunders langsigtede forventede livscyklus formuer.


Det strander i bedste fald ved en gammeldags sammenligning mellem usammenlignelige "Kasse 1" og "Kasse 2" udsigter for en repræsentativ kunde X på 45 år med 500.000 i formue idag og fast indbetaling frem til pension.


Det kan en kunde i DK bare ikke bruge til noget i 2023.


For det virker ærlig talt, som om 10-15 års samfundsnyttig finansiel innovation i netop globale indeksprodukter og ydelser, som skabt til private, er forbigået i tale, skrift og generelle analyser af Pensionskassers konkurrenceforhold, herunder også hvem, og hvad, der egentlig er konkurrenter.


"Missing Link"


"Kasse 1" forvaltning i DK er nemlig ikke i konkurrence med "Kasse 2" ditto.


Det er ikke noget jeg siger, det er noget Konkur-styrelsen har sagt flere gange, sidst med rapporten "Konkurrencen på Markedet for Pension".


For konkurrence forudsætter, at kunder(også firmaer) kan gennemskue ydelsernes forskel og deraf træffe beslutning om netop den der er subjektivt bedst.


Det kan de bare ikke jf. rapporten.


Men, det må være rimeligt at antage at beslutningen afhænger af, hvilken formue de stilles i udsigt.


Forsikringer, eks. tab af erhvervsevne, og garantier er naturligvis andre dimensioner i ydelsen om end de 'wrappes' ind i en pakkeløsning med forvaltnigen for sandsynligvis derved at gøre det vanskelige endnu vanskeligere.


Sammenligningen. Gennemskue gebyrstrukturen.


Den tunge udvandende 'MARCH' omkostning.


Men, det er vigtigt at forstå, at der ligger en potentiel enorm gevinst, som kan hentes ved blot at omlægge fra selskaberne til egen depotforvaltnig evt. med ad-hoc hjælp fra de mange

prof. forvaltere, der findes uden for den traditionelle sektor.


Også på timebasis.


Den seneste analyse #NeptoonInvest har lavet (vi har ikke noget med pension at gøre, udover at tilbyde beregning) viser, at 45-årige i dag i gennemsnit har udsigt til:


DKK 1,200,000 MERE ved pension. For SAMME profilrisiko.


Af alle frugter er Pensionomlægning i gennemnit nok den mest lavthængende for danskere.


Vi taler her m en stikprøve med 1.000 kunder med formuer idag hos selskaber mellem ca. 1-3 mill. og en løbede indbetaling i endnu 26 år på det lovmaksimale fradrag. Ca 66.000 om året idag før AM-Bidrag.


Er du i det interval er analysen relevant for dig.


Inkluderer vi en mulighed for, at "Kasserne" kan lave positiv/negativ risikojusteret merafkast, kan vi se hvad det er for en beslutning de 45-årige idag skal forholde sig til.


Som grafen viser er der i alt ca. 97% sandsynlighed for at kunden vinder ved omlægning af pension UD af selskaberne.


1) Hvor ligger du i disse beregninger?


2) Har du nogen sinde fået en samlet beregning og skabelon for hvordan en sådan alternativ forvaltning virker i praksis?


3) Ved du at du flere steder på nettet kan hente netop løbende porteføljer?
3 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page